Onni Happonen

MurhaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Onni Happonen oli Heinäveden kunnallislautakunnan esimies, joka toimi 1920-luvulla Pölläkän Työväenyhdistyksen puheenjohtajana. Lapualaiset murhasivat hänet 1. syyskuuta 1930 Karvion kanavan takana Joensuuhun johtavalla tiellä. Nimismies Onni Hartio oli toimittanut Happosen lapualaisten käsiin talollinen Leo Pelkosen ja paikallispäällikkö Aulis Hännisen avustuksella. Taposta tuomittiin työmies Otto Pakarinen, mutta hän saattoi ottaa syyn niskoilleen maksua vastaan todellisen syyllisen välttyessä rangaistukselta.

Kirjailija Arvo Salo sanoo teoksensa Lapualaisooppera toisen painoksen esipuheessa, että Happosen tapauksessa Lapuan liike oli ilmeisesti turvautunut palkkamurhaajiin.

David face.png Tämä henkilöstä kertova artikkeli on tynkä. Voit auttaa MurhaWikiä laajentamalla artikkelia.
Harkitse myös, voisiko tämän mallineen vaihtaa johonkin kuvaavammista tynkämallineista.


Noia 64 apps kword.png
Tämä artikkeli on lisensoitu GNU Free Documentation Licensen mukaisesti, eli voit kopioida ja muokata sitä vapaasti niin kauan kuin koko työ, mukaan lukien lisäykset, julkaistaan yksinomaan GNU Free Documentation Licensen mukaisesti lisensoituna.

Tässä artikkelissa käytetään materiaalia Wikipedian artikkelista ”Onni Happonen”, joka on saatavissa osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Onni_Happonen.